Starost: 18 Pridruzio: 07 Jun 2008 Poruke: 493 Gde živiš: Na-Armiranom-Betonu
Poslao: 18-08-2008, 18:44 FK Novi Pazar
Osnovan:
1928.
Adresa
Trg oslobodenja 98 ,
Novi Pazar
Klubska boja
plavo-bela
Tel
020/ 315-278
Fax
Predsednik
Mensur Memić
Trener
Esad Karišik
Istorija kluba
FK Novi Pazar osnovan je davne 1928. godine. Po osnivanju klub je nosio naziv "Sandžak", a kaznije "Dezeva". Fuzijom FK "Dezeva" i FK "Ras" postao je sadašnji FK "Novi Pazar" davne 1962. godine.Bio je amaterski prvak u bivšoj SFRJ, clan II lige grupa Istok, clan Jedinstvene II lige na nivou bivše SFRJ. Dva puta je izborio baraž za I Saveznu ligu, nažalost oba puta je poražen. Prvi poraz pretrpeo je od Sutjeske iz Nikšica, a drugi od Slobode iz Užica.
Najuspešniji fudbaleri: Gegic Abdulah - trener FK Partizan u finalu KEŠ-a,Ugljanin Ismet Cupe - fudbaler FK Partizan, FK Radnicki Niš i FK Spartak Subotica,Župic Bajro - fudbaler FK Partizan,Beširovic Rahim Tarzan - fudbaler FK Partizan i FK Buducnost iz Podgorice.
- Gradski stadion je bez sjedista, a moze da primi oko 15.000 gledalaca. U nekoliko navrata je bio ispunjen do zadnjeg mjesta. Sastavljen je od dvije tribine - istocne, odnosno vece, i zapadne, odnosno manje. Nekoliko puta je planirano raditi sjevernu i juznu tribinu, ali do radova nikada nije doslo. Na ovom stadionu su fudbal zapocele mnoge novopazarske zvijezde.
Navijaci Novog Pazara su jedni od najfanaticnijih u ovoj zemlji,Torcida Sandzak,Extremi i Ultra Azuro.
Poslednji izmenio Ulichni_MC dana 18-08-2008, 18:53; izmenjeno ukupno 1 puta
Poslao: 18-08-2008, 18:48
Otvorio sam ovu temu,da znaju ljudi da se ne deli sve na Partizan i Zvezdu,da postoji masa oko 150 000 ljudi koji znaju da vole svoj klub i navijaju za njega. Inace u prvom kolu Prve lige Telekom Srbija,Novi Pazar je na gostovanju igrao 0:0 protiv Bezanije. u sredu,20.08.2008 Novi Pazar docekuje ja mislim Mladost.Kao i uvek,ocekuje se sigurna pobeda na domacem terenu.
Poslao: 19-08-2008, 18:32
hahahhaha,ako ima ovde neki iz junajted forsa,neka vam prenese utiske iz Pazara,ako su utisci batine,hahaha. Gerod,i ovi tvoji sa vozdovca su dobili dobre batine,al repspekt za njih,sami se organizovali i usli na nasu tribinu,imali su petlju momci,jebiga.....
Kada se igralo Becej - Indjija, gubili smo 1-0, onda smo pretrcali teren, gadjali ih nekim daskama, kamenjem, ispraznili nasu tribinu, i pobedimo na kraju 2-1...
inače ulični možeš samo da kenjaš kako svi koji dodju u pazar najebu, pa naravno da najebu kada su kod vas na terenu, što ne pričaš kako vi ne idete da ispratite gostovanja svoh kluba jer znaš da gde god odete iskasapili vas, najlakše je da pričaš kako si ispičkao inferioran broj navijača kod kuće, jaka muda jbt, pojavite se u bgu ili negde pa širite muda tamo a ne samo u pazaru.
_________________ jaja su mi puna kao da su kinder
Novi Pazar ima dobre navijache na domacem...Kao gosti su realno pice...I da,to ''rivalstvo'' izmedju rada i novog pazara je zajebano....A inache,ne smesh pricati da su radovci picke,imaju muda svaki od reda...E sad ako su dobili batine u Novom Pazaru to samo mozhe da dokazhe da nisu pichke...ja nisam chuo da je ijedan navijach pazara ikad bio na banjici sa obelezjima svog kluba.
Ne mozete pisati nove teme u ovom forumu Ne mozete odgovarati na teme u ovom forumu Ne mozete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne mozete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu