Obaveštenje 

Pogledaj prethodnu temu «» Pogledaj sledecu temu
Otvorio Ko: diablo
10-03-2008, 17:50
Formula 1 (F1)
Autor Poruka
diablo 
karanga

Starost: 21
Pridruzio: 14 Jul 2007
Gde živiš: N.B.C.
Poslao: 17-09-2007, 16:36   Formula 1 (F1)

dakle vozaci za ovu sezonu i timovi su:

1. Fernando Alonso (Mekaren/Mercedes)
2. Luis Hamilton - (Mekaren/Mercedes)
3. Djankarlo Fisikela (Reno)
4. Heiki Kovalainen (Reno)
5. Felipe Masa (Ferari)
6. Kimi Raikonen (Ferari)
7. Dženson Baton (Honda)
8. Rubens Barikelo (Honda)
9. Nick Hajdfeld (BMW Zauber)
10. Robert Kubica (BMW Zauber)
11. Ralf Šumaher (Tojota)
12. Jarno Truli (Tojota)
14. Dejvid Kultard (Red Bul)
15. Mark Webber (Red Bul)
16. Niko Rozberg (Vilijams)
17. Aleksandar Vurc (Vilijams)
18. V Liuzzi (Toro Roso)
19. scot Speed (Toro Roso)
20. Kristijan Alberts (Spajker)
21. A. Sutil (Spajker)
22. Takuma Sato (Super Aguri)
23. Entoni Dejvidson (Super Aguri)

Raikonen prvi u Montrealu

Najveći tragičar trke u Nirburgringu Kimi Raikonen, vozač Meklarena, postao je junak Velike nagrade Kanade u Formuli jedan. Finac je na izuzetno zahtevnoj pisti u Montrealu zabeležio treću pobedu sezone i petu u karijeri i smanjio prednost lidera Šampionata Španca Fernanda Alonsa na 22 boda.

Raikonen je prvi vozač posle sunarodnika Mike Hakinena koji je Meklarenu doneo pobedu u Kanadi. Hakinen je slavio još 1999. Od tada je dominirao Ferari, uz jedno slavlje Vilijamsa 2001. Alonso je prvi put ove godine napravio grešku, koja ga je stajala plasmana, a Reno je u Kanadi ostao i bez drugog vozača Fizikele. Fantastično je krenuo Reno, Fizikela i Alonso pretekli su na startu DŽensona Batona, koji je imao pol poziciju i Mihaela Šumahera i krenuli u pobednički pohod. Međutim, u 33. krugu Fizikela je zbog kvara na menjaču morao da odustane, a vođsto je prepustio klupskom kolegi Alonsu. No, Španac je u 38. krugu izgubio na tren kontrolu nad bolidom, udario u zid i, iako je uspeo da stigne do boksa, morao je parkirati bolid.

Šansu da Prvenstvo učini potpuno neizvesnim imao je Meklaren, no, da slavlje "srebrnih strela" ne bude potpuno pobrinuo se Huan Pablo Montoja. Napravio je Kolumbijac glupost godine, krenuo na crveno svetlo pri izlasku iz boksa iza "sejfti kara" i dobio crnu zastavu, koja znači automatsku diskvalifikaciju. Tako je Meklaren umesto maksimalnih 18 uknjižio samo 10 bodova, pa sada za Renoom zaostaje 13, umesto pet bodova. Rezultati: 1. Raikonen (Finska, Meklaren) 1:32:09,290, 2. M. Šumaher (Nemačka, Ferari) +1,1, 3. Barikelo (Brazil, Ferari) +40,4, 4. Masa (Brazil, Zauber) +55,1, 5. Veber (Australija, Vilijams) +55,7, 6. R. Šumaher (Nemačka, Tojota) +1 krug, 7. Kultard (V. Britanija, Red Bul) +1 krug, 8. Klin (Austrija, Red Bul) +1 krug, 9. Vilnev (Kanada, Zauber) +1 krug, 10. Monteiro (Portugalija, DŽordan) +3 kruga, 11. Albers (Holandija, Minardi) +3 kruga.
Plasman vozača: 1. Alonso (Španija, Reno) 59 bodova, 2. Raikonen (Finska, Meklaren) 37, 3. Truli (Italija, Tojota) 27, 4. Hajdfeld (Nemačka, Vilijams) 25, 5. M. Šumaher (Nemačka, Ferari) 24, 6. Veber (Australija, Vilijams) 22, 7. Barikelo (Brazil, Ferari) 21, 8. R. Šumaher (Nemačka, Tojota) 20, 9. Fizikela (Italija, Reno) 17, 10. Kultard (V. Britanija, Red Bul) 17, 11. Montoja (Kolumbija, Meklaren) 16, 12. Masa (Brazil, Zauber) 7, 13. Vurc (Austrija, Meklaren) 6, 14. Vilnev (Kanada, Zauber) 5, 15. De la Rosa (Španija, Meklaren) 4, 16. Klin (Austrija, Red Bul) 4, 17. Liuci (Italija, Red Bul) 1.
Plasman konstruktora: 1. Reno 76 bodova, 2. Meklaren 63, 3. Vilijams 47, 4. Tojota 47, 5. Ferari 45, 6. Red Bul 22, 7. Zauber 12.

- Bila je ovo odlična trka, iako sam imao malih problema - rekao je Kimi Raikonen. - Tim me je pozvao u boks i dok sam boravio na "pit lajnu" na stazu je izašao "sejfti kar", što je u mom slučaju bilo odlično. Imao sam malih problema s volanom pre ulaska u boks, ali i posle, tim mi je sugerisao da čuvam bolid, jer nisu sigurni u čemu je problem. Srećom sve se dobro završilo. U finišu Mihael mi se približio, vozio sam koliko mogu, nisam želeo da rizikujem. Imali smo nove kočnice na ovoj trci, koje su se dobro pokazale, kao i sam bolid.

Da je gotovo neprikosnoven na pisti u Montrealu pokazao je ranjeni Ferari. Kada su ga mnogi otpisali, gigant s Apeninskog poluostrva vratio se na najbolji mogući način. Sedmostruki svetski prvak i sedmostruki pobednik Velike nagreda Kanade Mihael Šumaher imao je izvrsno drugo vreme u kvalifikacijama, ali je na staru pao na šesto mesto. No, do kraja trke nemački as uspeo je da se spletom okolnosti, ali i svojih vozačkih sposobnosti domogne drugog mesta. Još je impreisvniji rezultat njegovog klupskog kolege Rubensa Barikela, koji je startovao iz boksa, a na kraju je bio treći. Odlično četvrto mesto zabeležio je i Felipe Masa za volanom Zaubera, a do bodova su u Montrealu došli još i Mark Veber iz Vilijamsa, Ralf Šumaher iz Tojote, te piloti Red Bula Dejvid Kultard i Kristijan Klin.

Tradiciju velikog broja odustajanja nastavila je trka za Veliku nagradu Kanade i ove godine. Do cilja je posle 70 krugova stiglo samo 11 bolida. Uz Renoove vozače, te diskvalifikovanog Montoju, trku je ranije završo i Baton u 47. krugu. Naime vozač BAR - a je prošao slično kao i Alonso, ali je zbog uklanjanja njegovog bolida na stazi tri kruga boravio "sejfti kar" od koga je najviše profitirao Raikonen, koji je tada kroz boks pretekao klupskog kolegu Montoju, a ovaj u želji da nekako nadoknadi gubitak napravio neoprostivu grešku pri povratku na stazu iz boksa. Pre cilja parkirali su bolide i Sato, Frizaher, Truli i Hajdfeld. Prvenstvo se zahuktalo, a novi sastanak s "najbržim cirkusom" je za nedelju dana na čuvenom "Brikjardu" u Indijanapolisu.

G. Malenović

diablo 
karanga

Poslao: 10-03-2008, 17:56   

Formula 1 startuje 16. marta u Melburnu

Svetski šampionat u Formuli 1, na kojem će ove godine u 18 trka učestvovati 11 timova i 22 vozača, startuje 16. marta u Melburnu, a završava se 2. novembra Velikom nagradom Brazila u Sao Paulu.

U 59. izdanju SP Formule 1 glavna "bitka" u konkurenciji konstruktora vodiće se između branioca titule italijanskog "Ferarija", koji drži rekord po broju osvojenih trofeja (15) i engleskog "Meklarena" (11).
U konkurenciji vozača, titulu brani vozač Ferarija Finac Kimi Raikonen, kome će asistirati Brazilac Felipe Masa. Finski vozač se prošle godine popeo na "presto" najviše zahvaljujući svađi između dvojice vozača suparničkog tima Meklarena, Britanca Luisa Hamiltona i Španca Fernanda Alonsa. Taj unutrašnji razdor stajao je na kraju vozača Meklarena titule. Naime, Hamilton koji je debitovao u Formuli 1, završio je šampionat kao drugi, svega nekoliko bodova iza pobednika Raikonena.

Ove godine, Hamilton će voziti u timu sa Fincem Heiki Kovalainenom, dok se Alonso vratio u svoj stari tim Reno, gde će "udružiti snage" sa sinom nekadašnjeg svetskog šampiona Nelsona Pikea, Pikeom juniorom.
Pored Ferarija i Meklarena, u trku za šampionski lovor mogli bi da se uključe i aduti BMW-a Nik Hajdfeld i Roberto Kubica, kao i vozači engleskog Vilijamsa Niko Rozberg i Kazuki Nakađima.
Ove godine iz karavana najbržih bolida sveta, posle Nemca Mihaela Šumahera, rekordera po broju osvojenih titula (7), izašao je i njegov mlađi brat Ralf Šumaher.
Od 22 vozača koji će startovati u Melburnu samo dvojica imaju šampionske titule - Alonso (2005. i 2006) i Raikonen (2007).
Formula 1 dobila je ove sezone tri nova člana - tim "Fors Indija" i dvojicu debitanta - Nelsona Pikea (Reno) i Sebastijana Burdea (Toro Roso).

Sezona 2008:

16. mart, Velika nagrada Australije, Melburn
23. mart, VN Malezije, Kuala Lumpur
6. aprila, VN Bahreina, Sahir
27. april, VN Španije, Barselona
11. maj, VN Turske, Istanbul
25. maj, VN Monaka, Monte Karlo
8. juni, VN Kanade, Montreal
22. juni, VN Francuske, Manjikur
6. juli, VN Velike Britanije, Silverstoun
20. juli, VN Nemačke, Hokenhajm
3. avgust, VN Mađarske, Budimpešta
24. avgust, VN Evrope, Valensija
7. septembar, VN Belgije, Spa
14. septembar, VN Italije, Monca
28. septembar, VN Singapura, Singapur
12. oktobar, VN Japana, Ojama
19. oktobar, VN Kine, Šangaj
2. novembar, VN Brazila, Sao Paolo

Učesnici šampionata Formule 1:

Ferari (Italija): 1. Kimi Raikonen (Finska), 2.Felipe Masa (Brazil).

BMW Zauber (Nemačka): 3. Nik Hajdfeld (Nemačka), 4. Roberto Kubica (Poljska).

Reno (Francuska): 5. Fernando Alonso (Španija), 6. Nelson Pike junior (Brazil).

Vilijams (Engleska): 7. Niko Rozberg (Nemačka), 8. Kazuki Nakađima (Japan).

Red Bul (Austrija): 9. Dejvid Kultard (V.Britanija), 10. Mark Veber (Australija).

Tojota (Japan): 11. Jarno Truli (Finska), 12. Timo Glok (Austrija).

Toro Roso (Italija): 14. Sebastijan Burde (Francuska), 15. Sebastijan Vetel (Nemačka).

Honda (Japan): 16. Džejson Baton (V.Britanija), 17. Rubens Barikelo (Brazil).

Super Aguri (Japan): 18. Takuma Sato (Japan), 19. Entoni Dejvidson (V. Britanija).

Fors Indija (Engleska): 20. Adrijan Sutil (Nemačka), 21. Đankarlo Fizikela (Italija).

Meklaren (Engleska): 22.Luis Hamilton (V.Britanija), 23. Hejki Kovalainen (Finska).

Chika_Zerg 
..::SUG Pandur::..

Starost: 18
Pridruzio: 13 Jan 2008
Gde živiš: Sid, Srbija
Poslao: 10-03-2008, 23:00   

E, do J. Formulu 1 sam nekad pratio onako napaljeno. Bas cu pogledati koju voznju. Zna li se kad su i na kom programu? Javljajte ko zna!

diablo 
karanga

Poslao: 11-03-2008, 12:03   

jbt pa b92 valjda
zaboravio sam
:oops:

Spook^^ 

Starost: 17
Pridruzio: 16 Mar 2008
Poslao: 19-03-2008, 10:04   

b92 i dalje emituje ... a jel ima neko ko aktivno prati ?

diablo 
karanga

Poslao: 19-03-2008, 12:27   

ja pratim hamilton pobedio prvu trku
idemooooo

Illidan 
kazanova morona

Starost: 17
Pridruzio: 12 Apr 2008
Gde živiš: SD bejbe
Poslao: 14-04-2008, 07:45   

najbolja 3 tima u formuli 1...ferari,ferari i ponovo ferari :D ostali mogu samo da gledaju nasu pozadinu :mrgreen:

http://www.en-game.org/reg.php?ref=Illidan

marioo 
Bog i batina

Pridruzio: 09 Jul 2007
Gde živiš: PRIJEDOR/052
Poslao: 09-09-2008, 12:10   

Meklaren je moj favorit odmalena odkat pratim F1 njih sam gotivio i Miku Hakinena ako se ko sjeca :D

Neznam jel neko gledao zadnju trku u Belgiju bila je u nedelju Hamilton u predzadnjem krugu uzeo prvo mjesto Raikonenu koji je kasnije izletio i nije zavrsio trku,medjutim iako je Hamilton proglasen za pobjednika i na podijumu podigao pobjednicki pehar naknadno je kaznjen sa 25s tako da je zavrsio ka treci,massa drugi a heitfield 2.

Mamu im

Sejo 
Planina Stajl Bejbe / #1 Psajho fan :)

Starost: 22
Pridruzio: 28 Mar 2007
Gde živiš: Grad Sunca
Poslao: 09-09-2008, 15:42   

diablo Pisao:
ja pratim hamilton pobedio prvu trku
idemooooo

ut98 Pisao:
reksona je sjajan mc a pritom je i sladak ko shecer

FreeMe_G 
Djea

Pridruzio: 25 May 2007
Gde živiš: 025 Sombor
Poslao: 09-09-2008, 18:08   

Ranije sam gledao svaku trku ali sad manje pratim.
Tada sam navijao sam za Hajnc Haralda Frencena (valjda se tako cita :) )

KroN 031 Pisao:
Beton je beton stari,i veruj mi da smrdi isto u svakom gradu...

marioo 
Bog i batina

Poslao: 11-09-2008, 12:01   

^ Taj za BMW vozio jel tako dok je to bila jos jedna ekipa?

FreeMe_G 
Djea

Pridruzio: 25 May 2007
Gde živiš: 025 Sombor
Poslao: 12-09-2008, 07:50   

e ne secam se stvarno. cek da se konsultujem sa wikipedijom....

Citat:
At various times driving for Williams, Jordan, Sauber, Prost, and Arrows

:)

KroN 031 Pisao:
Beton je beton stari,i veruj mi da smrdi isto u svakom gradu...

marioo 
Bog i batina

Poslao: 12-09-2008, 13:56   

Da Bmw Williams

Milichica 

Poslao: 01-10-2008, 20:46   

Ja obozavam Alonsa, ali nesto ne ide... A bila sam PRESRECNA kad je pobedio u nedelju. :cool: :cool: :cool:

Prikazi poruke iz poslednjih:   
Odgovori na poruku
Ne mozete pisati nove teme u ovom forumu
Ne mozete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne mozete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne mozete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Skoci na: