Starost: 20 Pridruzio: 18 Apr 2008 Poruke: 794 Gde živiš: bg/vrnjacka banja
Poslao: 27-08-2008, 18:25 hip hop - jazz - rock - soul...
Jazz Liberators - Clin D Oeil 2008
1. Clin D Oeil
2. Easy My Mind Ft Tre Hardson - Fatlip - Omni
3. I Am Hip Hop Ft Asheru
4. When The Clock Ticks Ft J Sands
5. Genius At Work Ft Fatlip & T Love
6. Indonesia Ft Tableek From Maspyke
7. The Process Ft Apani By Fly
8. The Return Ft Sadat X
9. U Do Ft Stacy Epps
10. Cool Down Ft Raashan Ahmad
11. Take A Time Ft Buckshot
12. Vacation Ft J Live
13. Speak The Lenguage FT Lizz Fields
14. Qidar Ft Soul Clan
15. Outro
Kod:
Da bi ste videli link morate se registrovati. Hvala.
JAZZ LIBERATORS - Cool Down b/w Ease My Mind 12'' 2007
01 Cool Down feat. Raashan Ahmad
02 Meaux Town Nightlife
03 Cool Down (instrumental)
04 Ease My Mind feat. Tre Hardson Fatlip Omni
05 Fort Green Place
06 Ease My Mind (instrumental)
Kod:
evo teme koja ce verovatno biti iskulirana, naslov kaze sve, kacicu s vremena na vreme tako neke fuzije na koje nailazim, tipa rok - dzez - rep - soul... ako neko zna nesto neka postavi
Poslao: 27-08-2008, 18:27
Flobots - Fight With Tools (2008)
1. There's A War Going On For Your Mind
2. Mayday!!!
3. Same Thing
4. Stand Up
5. Fight With Tools
6. Handlebars
7. Never Had It
8. Combat
9. The Rhythm Method (Move!)
10. Anne Braden
11. We Are Winning
12. Rise
Poslao: 28-09-2008, 09:27
K. Sparks & Pajozo- Definition (2008)
NY MC, K. Sparks, teams up with the Swedish jazz master, Pajozo, to bring their collaboration mixtape full of soulful swinging samples, laid back rhymes, and tales hip hop’s elements. Below is the mixtape download, along with two of my favorite tracks. Definitely one of the better mixtapes I have heard all year.
Tracklist:
1. Intro
2. All That Jazz
3. Take Em High (Feat. Kid Cudi)
4. Posers
5. Ambition
6. Pride
7. Revenge (Feat. Nova)
8. Sick
9. Coulda Been
10. Definition
11. Wack Is The New Hot
12. Ghetto Child (Feat. Tina Quallo)
13. Outro
Kod:
dobro je, chill
guru's jazzmastaz takodje, mrzi me da kopiram ovde u gangstarr diskografiji su
Odavanje omaža Bambati i Santani, čist hip hop sa instrumentalnim podlogama, sekstet muzičara i nekoliko emsijeva, stvari sa džez/fank prizvukom = Justice System.
Album Rooftop Soundcheck je iz 1994. godine i neverovatno je prespavan. Da ne budem licemeran, i ja sam tek nedavno saznao za njega preko nekih internet kanala i od tada ga redovno vrtim na putu od kuće do posla i u principu, gde god stignem da slušam muziku.
Definitivna preporuka svima, ne spavajte na ovome. Pozdrva!"
Odavanje omaža Bambati i Santani, čist hip hop sa instrumentalnim podlogama, sekstet muzičara i nekoliko emsijeva, stvari sa džez/fank prizvukom = Justice System.
Album Rooftop Soundcheck je iz 1994. godine i neverovatno je prespavan. Da ne budem licemeran, i ja sam tek nedavno saznao za njega preko nekih internet kanala i od tada ga redovno vrtim na putu od kuće do posla i u principu, gde god stignem da slušam muziku.
Definitivna preporuka svima, ne spavajte na ovome. Pozdrva!"
Umoran sam pa me mrzi da pišem neki duži info o ovoj grupi i albumu. Likovi su iz Los Anđelesa, dva emsija i jedan producent, odlična produkcija (Just Beats zvuči kao Sabzi sa prvog Blues Scholars albuma), vrlo kvalitetan emsijing i po meni sve to čini jedan odličan album koji često vrtim u poslednjih mesec dana u plejeru. Ne spavaj.
"U počast empirijski proverenoj hip hop formuli - jedan DJ i jedan MC - i mnoštvu klasičnih duoa kao što su Pete Rock & CL Smooth, Gangstarr i Blackalicious, Blue Scholars otelotvore hemiju koja je pomenute grupe učinila velikanima, kako na pločama, tako i na bini. Rezultat je mešavina poetičnog, sirovog dostavljanja rima preko melodičnog boom bap-a, obojenog političkim i notama samoočuvanja. Dolazeći iz mesta gde se prepliću borba i život ulice, Blue Scholars prave saundtrek za svakodnevne obične ljude koji prolaze kroz svoje svakodnevne probleme, svakodnevno tražeći olakšanje.
Sa jednim samostalno izdatim albumom i preko stotinu nastupa u manje od 2 godine, izdvajaju se kao poslednji u nizu nosilaca baklje sijetlske i šire pacifičke i severozapadne američke hip hop scene. Duo je nastao početkom 2002. godine, nakon sajfera i sesija u improvizovanom sobnom studiju na tavanu, gde su se Geologic (MC) i Sabzi (DJ/producent) sastali uprkos svojim krajnjim pristupima muzici. Jedan, izuzetni betl MC i drugi, bivši bubnjar skapank benda i školovani džez pijanista, su sa svojim prošlostima obezbedili temelj raznolikosti bitova rima, u isto vreme političkih i ličnih.
Od 2002. godine, Blue Scholars su delili binu sa takvim imenima kao što su De La Soul, Lyrics Born, Spearhead, Del The Funky Homosapien, Immortal Technique, Typical Cats, Pacifics, Slick Rick, Kool Keith, Eyedea & Abilities, Pedro The Lion, Native Guns i mnogim drugima."
Bayani, jedan od top 5 albuma, po mom mišljenju, koji su obeležili 2007. godinu. Dosta puta sam ga preslušao i ova dvojica, koji su deca filipinskih doseljenika, su baš osvežili moju muzičku listu. Sporiji, ali puni duše bitovi, i versovi na visokom nivou... Topla preporuka svima.
_________________ CRZ - Prvo pijemo terpentin, posle pišamo na vatru.
1. There's A War Going On For Your Mind
2. Mayday!!!
3. Same Thing
4. Stand Up
5. Fight With Tools
6. Handlebars
7. Never Had It
8. Combat
9. The Rhythm Method (Move!)
10. Anne Braden
11. We Are Winning
12. Rise
Ne mozete pisati nove teme u ovom forumu Ne mozete odgovarati na teme u ovom forumu Ne mozete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne mozete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu