Obaveštenje 

Pogledaj prethodnu temu «» Pogledaj sledecu temu
Tenis
Autor Poruka
diablo 
organizujem zurke ff

Starost: 21
Pridruzio: 14 Jul 2007
Gde živiš: N.B.C.
Poslao: 17-09-2007, 18:58   Tenis

Novak Đoković je posle odličnog učešća na US Openu zadržao 3. poziciju, ali je značajno smanjio razliku u odnosu na Nadala, a povećao u odnosu na četvrtoplasiranog Davidenka, kome beži za više od 1000 poena...

Psajho 
djubrad sa ulice

Starost: 20
Pridruzio: 12 Aug 2007
Gde živiš: kosovska mitrovica
Poslao: 17-09-2007, 19:45   

Visina: 190 cm
Težina: 75 kg
Igra: Desnom rukom
Početak bavljenja tenisom: Imao je 4 godine
Status: Profesionalac od 2003.
Reket: Wilson
Sportska oprema: Adidas
Trener: Marian Vajda
Najveći uspeh na ATP listi (Singl): № 3 (09.07.2007.)
Najveći uspeh na ATP listi (Dubl): № 134 (20.08.2007.)

Ukratko o Novaku Djokoviću

Ispisao je istoriju SCG tenisa zlatnim slovima. Postavio je temelje nove, lepše budućnosti kada je u pitanju beli sport na ovim prostorima. Sa samo 16 leta naredjao je vrhunske rezultate zbog kojih mu mogu zavideti znatno stariji igrači od njega. Prognoziraju mu karijeru svetskog asa - najperspektivniji teniser SCG, vanserijski talenat - Novak Djoković.

- Nikad mi se neće izbrisati iz sećanja kada mi je četvorogodišnji dečak došao u kamp sa teniskom torbom uredno spakovanom za pravi profi trening. Pitala sam ga ko mu je spakovao torbu, on je odgovorio da je to sam učinio. Na pitanje šta želi da postane kad poraste, bez razmišljanja je rekao: "prvi reket sveta", istu onu rečenicu koju sam nekada davno čula i od Monike Seleš kada je bila devojčica - kaže legenda jugoslovenskog tenisa Jelena Genčić.

Bilo je to u teniskom kampu na Kopaoniku koji je vodila Genčić, a taj dečko bio je niko drugi do naša zvezda u usponu Novak Djoković.

Zlatnim stazama Novak je krenuo 2001. u svojoj 14-toj godini koju takmičarski završava kao trostruki prvak Evrope (singl, dubl, ekipno). Okitio se tada zlatom u San Remu sa selekcijom plavih, dok su na Svetskom šampionatu postali vicešampioni. Naredne sezone nastavio je da oduševljava sjajnim partijama i uzima lidersku poziciju starog kontinenta u konkurenciji do 16 godina, osvaja prestižne turnire "La Boul" i "La Poet" u Francuskoj koje su pre njega uzimale današnje velike svetske zvezde kao što su Hjuit, Grožan, Rodik. Slavio je i na prestižnom Princes Kupu u Majamiju, kao i na ITF turniru u Pančevu (do 18 godina) gde je srušio rivale starije i po tri godine od njega. Posle pet odigranih ITF turnira zauzeo je 40. mesto najboljih juniora sveta.

U sezoni 2003. nastavio je da impresionira velikim rezultatima i titulama. Počeo je sa finalom ITF turnira u Nirnbergu koje je predao zbog povrede. Usledila je nova zlatna medalja koju je za svoju zemlju izvojevao Djoković. U francuskom gradu Latneu sa drugovima iz reprezentacije pod vodjstvom selektora Jovana Lilića stigao je do naziva najboljeg u Evropi do 16. Odigrao je šest mečeva i imao stopostotan učinak.

Našao se i na širem spisku Dejvis Kup selekcije SCG u mečevima protiv Obale Slonovače i Bugarske. Leto 2003. pamtiće po mnogo čemu, kako po zlatu iz Latnea, tako i po profi prvencu. Na fjučersu koji je organizovao TK "Crvena Zvezda" u prvom kolu savladao je četvrtog nosioca, uzeo prvi ATP poen i nastavio da ruši prepreke sve do titule.

- Maštao sam da prodjem prvo kolo i uzmem prvi profi poen, a desilo se što nisam ni sanjao, titula. Pokazao sam u mojoj zemlji, gradu da profesionalni igrači nisu jači od mene i dokazao da mogu da igram u toj konkurenciji - kaže član tabora iz Humske.

Nije se tu zaustavio i već naredne nedelje po osvajanju "fjučersa" na sledećem koji je organizovao TK "Dril" dospeo do polufinala i imao osam uzastopnih pobeda. Ulaskom u svet profesionalaca preskočio je odmah pola liste najboljih tenisera sveta. Na poslednjem "fjučersu" broj 6 koji se igrao u SCG 2003. godine igrao je polufinale, a na putu do njega nadigrao je i 16 godina starijeg Francuza Salvesa, čoveka koji je devedesetih bio pet godina u prvih 100 na svetu. Pokupio je lovorike i na državnom prvenstvu u konkurenciji do 18, a zatim je došla i titula seniorskog ekipnog prvaka države sa "crno-belima". Upravo je Novak doneo trijumfalni poen za tim Partizana nad večitim rivalima sa Karaburme.

Nakon čelindžera u Beogradu, koji se igrao početkom februara 2005. godine donosi odluku da se u budućnosti posveti profesionalnim turnirima i putu ka vrhu liste profesionalnih tenisera.

Svako ima svog idola, uzora ili je bar imao, pa tako i Novak Djoković. Njegov izbor je Amerikanac Pit Sampras ("Svidja mi se kako servira i ponaša na terenu!"), jedan od najboljih igrača svih vremena, a u poslednje vreme i Andre Agasi. Omiljena podloga mu je tvrda. U slobodno vreme, koje je retko, Novak surfuje Internetom, gleda filmove, sluša muziku, kako kaže koja opušta, a nadje vremena i za poneki izlazak sa društvom i najboljim drugom Vukom. Voli domaću hranu, salate i negazirane sokove.

Kratak rezultatski skener po godinama

2001. godinu završava kao 1. na evropskoj listi do 14 godina i postaje tri puta prvak Evrope: pojedinačno, ekipno i dubl, i vice prvak sveta ekipno do 14 godina.
2002. godinu završava kao prvi na evropskoj listi do 16 godina i postaje evropski ekipni prvak.
2003. godine počinje profesionalnu karijeru i osvaja jedan "fjučers" i igra dva polufinala. Dolazi na 680. mesto ATP liste.
2004. godine osvaja nekoliko "fjučersa" i "čelindžera". Učestvuje na dva ATP turnira gde beleži i prvu pobedu nad Francuzom Klemonom u Bukureštu. Godinu završava kao 182. igrač na ATP listi.
2005. godine u Melburnu, Parizu i Londonu na gren slemovima je prošao po tri kola kvalifikacija. Posle toga, u Njujorku je direktno dospeo u glvni turnir i igrao je treće kolo. Nakon toga bio je 80. na svetskoj rang listi. Na svom poslednjem turniru u 2005. godini u Parizu (Masters) dolazi do trećeg kola prethodno "unovčivši" prvu pobedu u karijeri nad Top 10 igračem ATP liste, Marijanom Puertom iz Argentine (9).

evil 
bokisha.com

Starost: 19
Pridruzio: 27 Mar 2007
Gde živiš: New York - Kruševac
Poslao: 17-09-2007, 23:30   

uz tebe smo Nole :)

nemy 
nigga

Starost: 18
Pridruzio: 17 Jul 2007
Gde živiš: 021 BECHEJ
Poslao: 17-09-2007, 23:31   

Ma Nole je najbolji... Nema sta....

Psajho 
djubrad sa ulice

Poslao: 18-09-2007, 10:06   

ovde kod mene u gradu, ima jedna devojchica koja ima tezhak oblik leukemije a operacija je jako skupa, a njen otac je bio veliki prijatelj sa Novakovim Ocem, i Novak je rekao da je ta operacija njegova briga i platice operaciju.... to mnogo znachi bolesnoj devojchici...

Game 

Pridruzio: 05 Sep 2007
Gde živiš: U bloku
Poslao: 18-09-2007, 15:05   

Treniram tenis i lud sam i brz!!!!!!!!!!!

Stari kupus hustla

peka 
Bijach bejbee

Starost: 15
Gde živiš: svuda
Poslao: 19-09-2007, 10:33   

Game Pisao:
Treniram tenis i lud sam i brz!!!!!!!!!!!

da se kladimo da mogu da te odvalim kada hocu!!!
e ko ide na Davis Cup? :D
JA SAM DOBILA I KARTE I PROPUSNICE :P

Psajho 
djubrad sa ulice

Poslao: 19-09-2007, 20:01   

Đoković promoter Telekoma

Najbolji srpski teniser Novak Đoković produžio je u sredu saradnju sa Telekomom Srbije i postao promoter novog mts paketa - Sport Bel. Đoković se zahvalio Telekomu što ga je podržavao od trenutka kada su sklopili saradnju. "Uvek su me podržavali, imali razumevanja i poverenja da ću uspeti u profesionalnom tenisu. Moram da kažem da je Telekom jedna od retkih firmi koja je bila uz mene i kada je bilo najteže", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

On je dodao da mu je zadovoljstvo i čast što je promoter najnovijeg Sport bel tarifnog paketa, namenjenog ljudima koji žele da dodju do najnovijih sportskih informacija.

"Veoma mi je drago što sam u prilici da promovišem upotrebu savremenih tehnologija u Srbiji", rekao je Đoković.

Direktor Telekoma Draško Petrović naglasio je da Đoković pravi dokaz da ukoliko se prepoznaju prave vrednosti i uloži ogroman napor onda su dostižni i takvi ciljevi koji izgledaju nemogući.

"Kada smo pre skoro pet godina počeli saradnju sa Novakom verovali smo u njegov talenat i uspeh. On je danas najbolji sportista iz ovog dela Evrope, sportska mega zvezda oko koje se vrti sportska industija i prvi ambasador Srbije", rekao je Petrović.

Telekom Srbije uručio je 5.000.000. korisniku majcu i reket Novaka Đokovića

diablo 
organizujem zurke ff

Starost: 21
Pridruzio: 14 Jul 2007
Gde živiš: N.B.C.
Poslao: 20-09-2007, 19:25   

hjuit igra sa tipsarevicem......

Loon 
kosmajac

Pridruzio: 18 Jun 2007
Gde živiš: taj vrshac brate
Poslao: 20-09-2007, 22:27   

Mislim da Janko moze da prodje tu, ima svojih sansi, ali Hjuit je ex no.1

__CRAZY__ Pisao:
zasto su lemiju, djaretu i loonu ponistene opomene?? opet su oni povlashceni??

nemy 
nigga

Poslao: 20-09-2007, 23:12   

Tesko da moze Janko nesto da uradi... Ako ste pratili tenis, videli bi ste da Hjuit retko kad izgubi(kad izgubi) sa nekom velikom razlikom... Uglavnom to budu setovi osvojeni na tie break... Gledali ste kad je Djokovic igrao sa Hjuitom...

Psajho 
djubrad sa ulice

Poslao: 21-09-2007, 18:00   

boga mi, vodi janko.... za sada... napred...

evil 
bokisha.com

Starost: 19
Pridruzio: 27 Mar 2007
Gde živiš: New York - Kruševac
Poslao: 21-09-2007, 18:42   

bodrimo te janko...svi smo uz tebe ;)

nemy 
nigga

Poslao: 21-09-2007, 19:39   

Jbg... Sve je na Noletu... :mrgreen:

Psajho 
djubrad sa ulice

Poslao: 22-09-2007, 13:30   

danas u 15:00 dublovi.. srbiju predstavljaju Djokovic i Zimonjic....

srbija, srbija.... :)

Prikazi poruke iz poslednjih:   
Odgovori na poruku
Ne mozete pisati nove teme u ovom forumu
Ne mozete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne mozete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne mozete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Skoci na: